Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Geppert levert turbines tot in Bhutan

2016.11.22

Kleine waterkrachtcentrales maken in alle hoeken van de wereld gebruik van de hoogwaardige installaties van het Oostenrijkse familiebedrijf.

Al 120 jaar plant, produceert en installeert het Oostenrijkse familiebedrijf Geppert turbines voor waterkrachtcentrales en hun onderdelen. Vandaag is de onderneming niet meer alleen actief in Oostenrijk, maar genereert ze een groot deel van de omzet met export. De eerste grotere elektriciteitscentrales in de jaren 90 werden al meteen duizenden kilometers ver in Nepal en Bhutan gerealiseerd. De turbines van de specialist zijn tegenwoordig wereldwijd in gebruik. 

Nu al heeft Geppert over heel de wereld 4.000 waterkrachtcentrales uitgerust en bedraagt het exportaandeel circa 70%. Installaties zijn operationeel in o.a. Italië, Griekenland en vooral in Turkije en Zwitserland. Ook in de Balkan heeft de turbineproducent vaste voet gekregen, vooral in Montenegro en Kosovo. En nu hebben de Oostenrijkers Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië op het oog. Onlangs werd een order voor twee installaties in Chili in de wacht gesleept.

De kernactiviteit van de onderneming is het ontwerp, de productie en de montage van waterturbines. Geppert levert bedrijfsklare elektromechanische uitrustingen voor waterkrachtcentrales tot 20 MW. Geleverd en gemonteerd worden verschillende turbinetypes en individuele totaaloplossingen afgestemd op nuttige valhoogte, nominale ontlading en bedrijfsmodus. De realisatie van een waterkrachtcentraleproject neemt gemiddeld 8 tot 15 maanden in beslag, van de planning over de aanschaf van materialen en de bouw tot de levering. De onderneming voert ook onderhouds- en saneringswerken uit aan oudere krachtcentrales.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA