Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Taal-/multimedia-analysetools uit Oostenrijk veroveren de wereld

2016.12.01

De Oostenrijkse IT-onderneming SAIL LABS verkoopt software voor monitoring en evaluatie van media aan overheidsinstanties en hulporganisaties.

SAIL LABS Technology is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers op het gebied van automatische spraakherkenning en biedt software-oplossingen aan voor taal- en multimedia-analyse. De software maakt het mogelijk ongestructureerde informatie uit verschillende publiek toegankelijke bronnen (tv, radio, internet, sociale media enz.) volautomatisch en in real time te transcriberen, te indexeren en te visualiseren, ze met andere woorden gemakkelijk toegankelijk en doorzoekbaar te maken.

De software van SAIL LABS monitort de berichtgeving heel nauwkeurig en geeft een goed beeld van de situatie, bijvoorbeeld bij milieurampen of politieke crisissen. De media worden in alle talen doorzocht en de berichten worden door de software vertaald en chronologisch, geografisch en naar inhoud gerangschikt vooraleer ze visueel weergegeven worden. De klant kan dan de gegevens zelf analyseren en verder verwerken.

SAIL LABS werkt samen met het Oostenrijkse Rode Kruis aan een onderzoeksproject om de technologie als analyse- en prognosetool verder te verfijnen. De belangrijkste klanten van de Oostenrijkse onderneming en haar media mining software zijn wereldwijd overheidsinstanties en autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de interne en externe veiligheid.

SAIL LABS werd opgericht in 1999. De doorbraak volgde 13 jaar geleden met een grote bestelling voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Vandaag realiseert de Weense IT-onderneming met 22 werknemers jaarlijks meer dan 5 miljoen euro omzet. Onlangs werd in Johannesburg een verkoopovereenkomst gesloten met de Airbusdochter GEW Technologies die zelf communicatie- en veiligheidssystemen ontwikkelt. De samenwerking met GEW moet nieuwen-, grote markten openen voor SAIL LABS.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA