Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

EuroSkills 2016: Team Austria opnieuw Europees kampioen!

2016.12.13

Met indrukwekkende 14 medailles heeft het Oostenrijkse team zich op de Europese kampioenschappen voor beroepen in het Zweedse Göteborg opnieuw van de eerste plaats verzekerd op de landenranglijst, voor Finland, Frankrijk en Duitsland.

Ongeveer 500 jonge vaklui uit 28 Europese landen hebben van 1 tot 3 december 2016 op de  EuroSkills 2016 in Göteborg hun vakmanschap getoond. Ook in 2016 konden de Oostenrijkers overtuigen. 14 medailles (5x goud, 5x zilver, 4x brons) en 9 oorkonden voor excellent vakmanschap („Medallion for Excellence“) heeft het team ditmaal in de wacht gesleept. Daarmee eindigde Oostenrijk net als in 2014 op de eerste plaats in de landenrangschikking. Bovendien behaalde de Oostenrijkse Lisa JANISCH van alle deelnemers het hoogste aantal punten, goed voor de “Best of Europe”-onderscheiding. 

Het uitstekende resultaat van het Oostenrijkse EuroSkills-team, dat uit 35 vaklui uit 29 beroepen bestond, toont aan dat de vakmensen die Oostenrijk voor zijn toekomst hard nodig heeft, in de binnenlandse bedrijven en beroepsscholen uitstekend opgeleid worden.

Oostenrijk heeft sinds het ontstaan van de Europese kampioenschappen voor beroepen in 2008 in totaal 90 medailles behaald, daarvan 43 gouden. De volgende EuroSkills vinden plaats in 2018 in Boedapest (Hongarije). Maar daarvoor staat nog het wereldkamioenschap WorldSkills 2017 in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) op het programma.


Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA