Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Aerospace: TEST-FUCHS zorgt wereldwijd voor veiligheid

2016.12.15

De Oostenrijkse onderneming is wereldmarktleider op het gebied van hightechtestapparatuur voor de internationale lucht- en ruimtevaart.

Dank zij de innovatieve testsystemen van TEST-FUCHS kunnen vliegtuigen veilig de lucht in gaan. Alle componenten moeten immers grondig getest worden vooraleer de vliegtuigen vrijgegeven worden om op te stijgen. TEST-FUCHS levert echter niet alleen externe grondapparatuur voor de hydraulische, brandstof-, elektrische, elektronische en pneumatische systemen, maar ook boordcomponenten. Zo worden voor helikopters en vliegtuigen tegenwoordig systeemcomponenten voor de sturing van brandstof, smeer- en hydraulische olie geproduceerd. Zelfs de Europese Ariane-draagraketten zijn met ventielen van TEST-FUCHS uitgerust.

TEST-FUCHS is wereldwijd een van de grootste producenten van testinstallaties voor de lucht- en ruimtevaart. Het assortiment omvat testapparatuur voor meer dan 100 verschillende vliegtuigtypes. Tot de klanten behoren de meest gerenommeerde fabrikanten van luchtvaartuigen en vooraanstaande toeleveranciers van de ruimtevaartindustrie: Airbus en Boeing naast Lufthansa, Singapore Airlines, British Airways en Air France.

Het exportaandeel ligt bij 95%. De belangrijkste markten zijn Duitsland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Hoewel TEST-FUCHS in Azië slechts een dochtermaatschappij heeft (in Singapore), groeit de markt er buitenproportioneel. Een andere toekomstmarkt is Noord-Amerika, waar veel toeleveranciers van de luchtvaartindustrie gevestigd zijn. TEST FUCHS realiseert met 430 werknemers een jaaromzet van circa 50 miljoen euro. Om de onderneming verder te laten groeien wordt in Wenen een nieuw ingenieurs- en ontwikkelingsbureau geopend, en ook de afdelingen administratie en logistiek in het hoofdkantoor in Gross-Siegharts worden uitgebreid.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA