Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Oostenrijks systeem voor de monitoring van diergezondheid

2016.12.20

smaXtec is het eerste „inside monitoring system“ voor de permanente opvolging van bronst, gezondheidstoestand en voederbehoeften van landbouwhuisdieren.

Ook in de landbouw worden nieuwe technologieën steeds belangrijker. Een Oostenrijkse “hidden champion” scoort wereldwijd met een innovatief systeem voor de monitoring van de gezondheid van dieren. Dank zij de sensorspecialist smaXtec was het nog nooit zo gemakkelijk om de gezondheidstoestand van een kudde en de vruchtbaarheid van de afzonderlijke dieren zo snel en precies te registreren. Het systeem optimaliseert ook het voederen, verhoogt de melkopbrengst en vermindert de medicatie en de behandelingskosten. 

smaXtec is wereldwijd marktleider op het gebied van de registrering van lichamelijke gegevens van melkkoeien. De sensorspecialist biedt zijn klanten een uniek totaal monitoringsysteem aan. Door monitoring binnen in het dier maakt het systeem het mogelijk in real time verschillende lichamelijke gegevens te analyseren, te diagnosticeren en er doelgericht op te reageren. 

De Oostenrijkse onderneming heeft al vroeg onderkend dat de pens de meest betrouwbare plaats is om continu gegevens van hoge kwaliteit te registreren. Het monitoringsysteem van smaXtec toont de bewegingsactiviteit, de temperatuur en de pH van de pens in één oogopslag. De vruchtbaarheids- en basisgezondheidsgegevens die met sensoren in de pens vastgelegd worden zijn via wifi draadloos af te lezen op computer of smartphone.

De uitstekende inside-technologie maakt van het smaXtec-systeem een praktische totaaloplossing voor rundveestapels van elke grootte. smaXtec is al in nagenoeg 30 landen op de markt.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA