Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

AUSZTRIA KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATAI EURÓPA LEGJOBBJAI KÖZÖTT

2017.01.10

Ausztria kkv-szektora az Európai Bizottság megítélése szerint az Európai Unió legversenyképesebb szektorai közé tartozik.

A Pozsonyban (Szlovákia) megrendezett Európai kkv-gyűlés keretében bemutatott aktuális teljesítményértékelés (Small Business Act - SBA adatlap 2016) kiváló bizonyítványt állított ki az osztrák kkv-szektor számára.

Ezek szerint az osztrák kkv-szektor az egyik legalkalmazkodóképesebb volt. A kkv-k által termelt hozzáadott érték 2010 és 2015 között évente átlagosan 3%-kal, összesen pedig 16%-kal nőtt. A kkv-szektorban foglalkoztatottak száma 7%-kal nőtt, ami összességében több mint 122.000 új munkahelyet jelentett.

Az Európai Bizottság szerint Ausztria az egyik legversenyképesebb SBA-profillal rendelkezik az EU-ban. Ausztria 2016-ban összesen négy területen haladta meg az EU-s átlagot: az "exporttevékenység" területén, a "fenntarthatóság, környezet és energia" témakörökben, a "továbbképzés és innováció" területén és a "hazai piacon való pozícionálás" tekintetében.

A Small Business Act 2008-as bevezetése óta Ausztria hat területen tudott fejlődni. A további területeken az EU-s átlagot éri el, csupán a "finanszírozás" tekintetében tapasztalható csekély mértékű lemaradás.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA