Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Itävallasta uusi koti ennätysmäärälle ulkomaisia yrityksiä

2017.01.17

Yli 300 ulkomaista yritystä perustivat toimipaikan Itävaltaan vuonna 2016, rikkoen samalla 300 yrityksen rajapyykin ensimmäistä kertaa. Startup-yritysten ja tutkimus- ja kehitystoimintaa harjoittavien yritysten määrä kaksinkertaistui.

Itävallan kansallinen investointien edistämisorganisaatio ABA-Invest in Austria auttoi vuonna 2016 yhteensä 319 ulkomaisen yrityksen sijoittamisessa Itävaltaan. Määrä nousi 7,4 prosentilla edellisvuodesta ja rikkoi näin 300 rajapyykin ensimmäistä kertaa. Rahallisissa investoinneissa nähtiin vieläkin huomattavampi 42 prosentin kasvu vuoden 2015 496 miljoonasta 705,22 miljoonaan euroon. Uusien työpaikkojen määrä nousi myös hieman vuoden 2015 2622 työpaikasta 2613 työpaikkaan.

116 yritystä tulivat Itävaltaan Saksasta - joka on perinteisesti eniten Itävaltaan investoinut maa – mutta kiinnostus Kiinasta on myös nousemassa voimakkaasti, josta osoituksena 12 kiinalaista yritystä avasivat toimipisteen Itävaltaan viime vuonna ABA:n tukemana. Reilut 70 yritystä saapuivat Itävaltaan Keski- ja Kaakkois-Euroopan maista, etenkin Unkarista, Sloveniasta, Slovakiasta ja Venäjältä.

Itävaltaan tutkimus- ja kehitystoimintaa harjoittamaan saapuneiden yritysten määrä nousi 16:sta 35:een vuonna 2016. Nämä yritykset investoivat yhteensä noin 124 miljoonaa euroa Itävaltaan, mikä osoittaa Itävallan olevan houkutteleva maa tutkimukselle.  ABA seuraa myös ulkomaisia Itävaltaan asettuvia startupeja, joiden määrä kaksinkertaistui kahdeksaantoista vuonna 2016.

Itävalta on houkutteleva kohde uudelle liiketoiminnalle, sillä maa toimii Keski-, Kaakkois- ja Itä-Euroopan solmukohtana ja maasta löytyy osaavaa ja ammattitaitoista työvoimaa. Itävaltaan uusia yrityksiä houkuttelee lisäksi maan vakaus ja oikeusvarmuus. Nämä menestystekijät ovat levottomassa geopoliittisessa ympäristössä entistä merkittävämpiä.

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA