Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

ENGEL: de wereldmarktleider levert spuitgiettechniek op maat

2017.01.31

Met de nieuwste technologieën, de modernste productie-installatie en een uitgebreide service en ondersteuning overtuigen de Oostenrijkers hun klanten wereldwijd.

Machines van ENGEL zijn de Porsches van de spuitgiettechniek. Geen wonder, de groep levert immers innovatieve complete systemen en is bekend als baanbreker en wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling en de productie van spuitgietmachines.

De ENGEL Gruppe breidt voortdurend uit naar nieuwe markten, heeft al negen fabrieken in Europa, Azië en Noord-Amerika en is in meer dan 85 landen present. Vorig jaar realiseerde de onderneming met wereldwijd 5.200 werknemers een omzet van 1,25 miljard euro. Her exportaandeel bedraagt circa 95%. In het lopende boekjaar investeert het concern 100 miljoen euro, een groot deel daarvan gaat naar de Oostenrijkse vestigingen. Maar ook in China en Zuid-Korea wordt de productie uitgebreid. ENGEL is in Azië de enige westerse bouwer van spuitgietinstallaties voor de lokale markten. De onderneming beschikt er over meerdere fabrieken.

Bovendien werken de Oostenrijkers continu aan technologische vernieuwingen. Werden tot nu toe uitsluitend kunstofonderdelen geproduceerd op machines van ENGEL, sinds kort worden ook metaallegeringen verwerkt. Dat opent heel nieuwe toepassingsgebieden in de medische techniek en de lucht- en ruimtevaart.

De klanten variëren van auto- en speelgoedfabrikanten en de verpakkingssector tot gsm-producenten en specialisten op het gebied van de medische techniek. De technologie van de groep is beschermd door ongeveer 300 actieve octrooien.


Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA