Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

OOSTENRIJKSE LANDBOUWEXPORT IS IN 2016 OPNIEUW GESTEGEN

2017.02.07

De vraag naar landbouwproducten uit Oostenrijk blijft hoog. In 2016 werden goederen ter waarde van meer dan 10 miljard Euro geëxporteerd. De belangrijkste handelspartners zijn Duitsland en Italië.

In 2016 groeide de omzet van de Oostenrijkse landbouwexport volgens de eerste conclusies van  AMA-Marketing met 3,2% naar 10,4 miljard Euro. Sinds de toetreding van Oostenrijk tot de EU verzesvoudigde de landbouwexport.

Duitsland blijft de belangrijkste handelspartner van Oostenrijk, met een aandeel van ongeveer een derde van alle landbouw- en voedselexport  (3,6 Mrd. Euro), gevolgd door Italië met 1,2 Mrd. Euro. Terwijl de export naar Slovenië en Zwitserland licht terug ging, was er een positief ontwikkeling bij de export naar de VK (+9,4%), Frankrijk (+8,3%), Hongarije (+6,4%), Nederland (+5,1%) en Tsjechië (+1%).

Ook de goederenstroom naar de VS ontwikkelde zich bijzonder dynamisch, met een toename van 23% naar 770 miljoen Euro. Hiermee zijn de VS de twee na grootste exportland voor Oostenrijkse landbouwproducten.

Tot de belangrijkste productgroepen in de export tellen vlees en vleesproducten, melk en zuivelproducten, dranken, en groenten en fruit.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA