Advantage Austria Indicare navigare

Exportul de produse agrare austriece din nou pe plus şi în 2016

2017.02.07

Cererea de produse agrare austriece este de neegalat. În 2016 au fost exportate produse în valoare mai mare de 10 mld. euro. Cei mai importanţi parteneri de afaceri au fost Germania şi Italia.  

Exportul de produse agrare exportate a crescut în 2016, conform unei statistici a AMA-Marketing cu 3,2% ajungând la valoarea de 10,4 mld. euro. De când Austria a intrat in UE această cifră s-a multiplicat de ca. şase ori.  

Germania, cu un aport de aproape o treime adus exportului de produse agrare austriece (ca. 3,6 mld. euro) rămâne cel mai important partener, fiind urmată de Italia, cu 1,2 mld. euro. În timp ce exporturile acestei categorii de produse către ţări precum Elveţia şi Slovenia au înregistrat un regres, s-au înregistrat creşteri către Marea Britanie (+9,4%), Franţa (+8,3%), Ungaria cu (+6,4%), Olanda (+5,1%) şi Cehia (+1%).

Rate foarte bune de creşteri au înregistrat exporturile către SUA, cu o valoare de 770 mil. euro şi o creştere de ca. 23%, care a devenit astfel cel de-al treilea cel mai important partener al Austriei.

Printre cele mai importante grupe de produse la export se numără carnea şi produsele din carne, laptele şi produsele lactate, băuturile, legumele şi fructele. 

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA