Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Alternative Economic and Monetary Systems – zomerschool over „Economie van de toekomst": 26 juli - 11 augustus 2017 in Wenen, Oostenrijk

2017.02.14

De Weense zomerschool "Alternative Economic and Monetary Systems - AEMS" presenteert de nieuwste visies op de toekomstige ontwikkeling van onze maatschappij en biedt interdisciplinaire expertise aan op het gebied van economie, natuurwetenschap en filosofie. Inschrijven kan tot 25 april 2017.

“The significant problems we face cannot be solved at the same level of thinking we were at when we created them.” ("We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.") Dit citaat van Albert Einstein is het motto van de zomerschool Alternative Economic and Monetary Systems. The economy of the future. (AEMS Vienna 2017). De leergang is niet alleen bedoeld voor studenten, maar voor iedereen die zich zorgen maakt over de ontwikkeling van onze maatschappij op lange termijn.

Het programma paart wetenschappelijke deskundigheid uit de economische, natuur-, sociale en geesteswetenschappen aan ervaringen uit recente proefprojecten. De voorgestelde alternatieven reiken van de reorganisatie van economische en grondstofkringlopen tot individueel--ethische benaderingen.

AEMS Vienna 2017 wordt georganiseerd door de OeAD-WohnraumverwaltungsGmbH (OeAD-woningbeheermaatschppij) en de Initative zur Förderung der Gemeinwohl-Ökonomie  (initiatief voor de promotie van de algemeenwelzijn-economie) in samenwerking met de Universität für Bodenkultur Wien  (Weense universiteit voor natuurlijke hulpbronnen en life sciences). Het project werd in 2016 door het Oostenrijkse ministerie van Land- en Bosbouw, Milieu en Waterbeheer bekroond met de prijs „Onderwijs voor duurzame ontwikkeling – Best of Austria“, (categorie: politieke steun) en in 2015 met de milieuprijs van de stad Wenen. Bovendien was het genomineerd voor de TRIGOS 2015 (categorie: beste partnerschap).

Gedetailleerde informatie over leergang, deelname en studiebeurzen vindt u op de website van de zomerschool .

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA