Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Silhouette start met eigen productie van brillenglazen

2017.03.14

Silhouette produceert niet meer alleen brilmonturen, maar voor het eerst ook volledige brillen.

Het familiebedrijf Silhouette heeft eindelijk zijn ambitie gerealiseerd om brilmonturen en brillenglazen onder één dak te ontwerpen en te produceren. In de hoofdvestiging in Oostenrijk werd in minder dan een jaar tijd Lens Lab, een productielijn voor brillenglazen, opgezet. 

Voor het eerst sinds de oprichting van de onderneming in 1964 worden er niet alleen monturen, maar ook complete brillen verkocht. De productie is geautomatiseerd, maar de laatste slijping, bijvoorbeeld voor de gewenste tint, gebeurt voor elk glas apart met de hand. Ook de montage van de 1,8 gram lichte brillen vindt handmatig plaats. Dank zij de fabricage in eigen huis is de complete bril in 96 uur bij de klant. 

Tien miljoen euro heeft Silhouette geïnvesteerd in de opbouw van de nieuwe activiteit. In maart 2017 gaat de verkoop van start, in eerste instantie in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, in 2018 volgen dan de overzeese markten. Per dag kunnen 500 glazen vervaardigd worden.

In de vestigingen in Oostenrijk en Tsjechië worden jaarlijks 2,4 miljoen brilmonturen van de merken Silhouette, neubau eyewear en adidas Sport eyewear geproduceerd. De groep heeft 1.500 werknemers in dienst en haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 155 miljoen euro. Silhouette is in meer dan 100 landen vertegenwoordigd, maar de productie gebeurt nog altijd uitsluitend in Europa. Het exportaandeel ligt bij 95%, de grootste markt is de VS.

Ook in België heeft Silhouette een vestiging:

Silhouette Benelux
Desguinlei 6
2018 Antwerpen
België
 
+32 3 248 24 50
office@be.silhouette.com

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA