Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Wenen blijft stad met hoogste leefbaarheid

2017.03.21

Het nieuwe Mercer-onderzoek naar de levenskwaliteit bevestigt de toppositie van Wenen in de internationale stedenvergelijking.

De Oostenrijkse hoofdstad staat nu al voor de achtste keer op rij helemaal bovenaan in de lijst van steden met de hoogste leefbaarheid. Dat bevestigt het recente onderzoek van het internationale adviesbureau Mercer dat de levenskwaliteit van 231 steden met elkaar vergelijkt. Zürich en Auckland staan op plaatsen 2 en 3, gevolgd door München, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Kopenhagen en Basel.

In Azië is Singapore (op plaats 25) de stad met de hoogste leefbaarheid, in het Midden-Oosten en Afrika voert Dubai (op plaats 74) het klassement aan en in Zuid-Amerika is het de hoofdstad van Uruguay (Montevideo op plaats 79). Helemaal onderaan bengelen eens te meer Bangui (Centraal-Afrikaanse Republiek) en Bagdad (Irak).

Mercer baseert zich op in totaal 39 criteria in 10 categorieën. Behalve politieke, sociale en economische aspecten worden ook milieu-aspecten zoals politieke stabiliteit, ontplooiingsmogelijkheden, criminaliteit, huurprijzen, openbare vervoer,  stroomverzorging, lucht- en waterkwaliteit, medicijn-- en onderwijsveld, vrijheid van de pers en het sport-, vrije tijd- en cultuuraanbod onder de loep genomen

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA