Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Oostenrijkse top 10 van merkbedrijven 2017

2017.07.18

Het drankenconcern Red Bull blijft met grote afstand het meest waardevolle merk van Oostenrijk. Novomatic, Erste Bank Gruppe en Spar toonden de sterkste groei.

Het European Brand Institute presenteert jaarlijks de meest waardevolle Oostenrijkse merken. De top 10 grootste bedrijven van de Oostenrijkse merkwaarden-studie in 2017 waren goed voor een merkwaarde van in totaal ongeveer 32,4 miljard euro (+1,2%).

De onbetwiste nummer 1 van de huidige ranglijst is Red Bull , die de merkwaarde met 0,9% zag toenemen tot 15,2 miljard euro. Met grote afstand volgt Swarovski , het kristal-concern uit Tirol, met een merkwaarde van 3,5 miljard euro (+2%). Het kansspel-bedrijf Novomatic landt op plaats 3 met een groei van 8,4% in vergelijking met 2015, naar 3,2 miljard euro. Hiermee toonde Novomatic de sterkste groei van alle merken.

De handelsreus SPAR SPAR heeft met een merkwaarde van 2,3 miljard euro (+3%) de vierde plaats kunnen halen. Verder volgden nog de Oostenrijkse Staatsspoorwegen (ÖBB) , Raiffeisen Banken Gruppe , de Erste Bank Gruppe , de oliemaatschappij OMV , de meubelhandelaar XXX Lutz de verzekeraar Vienna Insurance Group-VIG .

Het Oostenrijkse merkwaardenonderzoek is voor de veertiende keer uitgevoerd. Van de 500 Oostenrijkse ondernemingen met de grootste omzet werd eerst een lijst opgesteld met merken die voor meer dan 45% in Oostenrijks bezit zijn. Uiteindelijk werden 160 Oostenrijkse merken uit 16 sectoren geanalyseerd en geëvalueerd.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA