Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Radionica: Zašto je dobro poslovati u slobodnim zonama Srbije ?

21.11.2013

Privredna komora Srbije

Informacije o događajima

21. November 2013B.00Radionica: Zašto je dobro poslovati u slobodnim zonama Srbije ?

Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije, Ambasadom Švajcerske i Delegacijom nemačke privrede u Srbiji organizuje radionicu na temu : "Zašto je dobro poslovati u Slobodnim zonama Srbije ?"

U Srbiji je trenutno aktivno 11 Slobodnih zona, naime u Subotici, Pirotu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Šapcu, Kragujevcu, Užicu, Smederevu, Jugu, Kruševcu i Svilajncu.

Prema Zakonu o Slobodnim zonama, koji je donet 2006. godine, uvoz i izvoz robe i usluga iz slobodne zone i u slobodnu zonu su slobodni. Na uvezeni repromaterijal za robu namenjenu izvozu ne plaća se carina, porez na dodatu vrednost (PDV) niti druge uvozne dažbine, a na uvezenu opremu mašine i građevinski materijal ne plaća se carina. U međuvremenu su uvedeni novi instrumenti podsticanja na nacionalnom (finansijski podsticaji iz budžeta, oslobađanje od poreza na dobit od početka 2012. godine i sl.) i lokalnom nivou (oslobađanje od lokalnih taksi, povoljan ili praktično besplatan zakup uređenog građevinskog zemljišta, skraćene procedure i sl.).

Ciljna grupa radionice su preduzeća iz Austrije, Švajcerske i Nemačke koji već posluju u Srbiiji kao i zainteresovana preduzeća iz navedenih država, koji će imati prilike da dobiju bliže informacije o prednostima Slobodnih zona.

Program možete preuzeti ovde. [pdf, 314.4kb]

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA