Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Poseta privredne delegacije iz austrijske pokrajine Koruške

13.04.2016 - 15.04.2016
Beograd

Informacije o događajima

13. April 2016 - 15. April 2016B.00Poseta privredne delegacije iz austrijske pokrajine Koruške

Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije u saradnji sa Regionalnom Privrednom komorom austrijske pokrajine Koruške raspisala je poziv za posetu austrijske privredne delegacije Srbiji.

Manifestacija je koncipirana kao mogućnost za austrijska preduzeća da se upoznaju sa srpskim tržištem i  sastanu sa predstavnicima odgovarajućih srpskih preduzeća.

Tematski će poseta biti podređena temama kao što su ekologija, industrija u najširem smislu kao i turizam. 

2014. godina je za Korušku,  prema zvaničnom saopštenju Regionalne Privredne komore Koruške,  u pogledu izvoza bila poziitivna godina.  Sa rastom od 5,7 % na 6,749 milijardi evra realizovan je najveći izvoz među pokrajinama Austrije.  Povećao se takođe i obim uvoza i to za 2,6 .Sa 5,628 milijardi evra postignut je trgovinski suficit od 1,121 milijardi evra, što je poboljšanje od 13,2%.  Prema navodima predsednika Regionalne Privredne komore Koruške to je najveći suficit koji je Koruška ikada zabeležila.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA