Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Predsednik Privredne komore Austrije u poseti Srbiji

08.02.2016 - 09.02.2016
Beograd

Informacije o događajima

8. February 2016 - 9. February 2016B.18;B.16Predsednik Privredne komore Austrije u poseti Srbiji
Logotip austrijske privrede

08 , i 9. februara 2016. predviđena je poseta predsednika Privredne komore Austrije, dr Kristof Lajtl, a povodom planirane revitalizacije dualnog sistema obrazovanja u Srbiji kao i povodom uvođenja komorskog sistema po austrijskom uzoru.

Skupština Srbije je u decembru 2015. godine usvojila Zakon o privrednim komorama, prema kome će  od januara 2017. godine biti obavezno članstvo u Privrednoj komori i plaćanje članarine.

Privredna komore Srbije je već duže vreme u saradnji sa ekspertima iz raznih zemalja radila na izradi reforme i modernizaciji komorskog sistema. Novi Zakon o privrednim komorama u znatnoj meri se oslanja na austrijskom komorskom sistemu, te je jedno od težišta posete predsednika Privredne komore Austrije, g. Kristofa Lajtla (Chrstoph Leitl) prijateljska poseta sestrinskoj organizaciji tj. Privrednoj komori Srbije.

Druga tema posete jeste revitalizacija dualnog sistema obrazovanja u Srbiji po kome bi se u saradnji obrazovnih institucija u Srbiji i austrijskih preduzeća koja već posluju u Srbiji sproveo obrazovni model u okvriu kojeg bi učenici pored teorije realizovali i praktičnu obuku direktno u preduzeću.

Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije je u decembru 2015. godine sprovelo anketu među austrijskim podružnicama u Srbiji , te su identifikovana preduzeća koja bi uzela učešće u relizaciji ovog modela obrazovanja za svoje potrebe.

Predsednik Lajtl doputovaće zajedno sa ministrom spoljnih poslova, g. Sebastianom Kurzem (Sebastian Kurz) koji se trenutno nalazi na turneji po Zapadnom Balkanu.

Članica delegacije biće i gđa. Ingrid Valentini-Wanka, rukovodilac odeljenja spoljne trgovine za Jugoistočnu Evropu pri Privrednoj komori Austrije, koja će sa trgovinskom savetnicom Ambasade Austrije u Beogadu, gđom. Erikom Teoman-Brenner posetiti odabrana austrijska preduzeća u Srbiji.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA