Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Alas Holding-Asamer Group  14,5 miliona evra Dve fabrike u Šapcu puštene u rad

Poplocenje © photocase.com/Cowboy2

© photocase.com/Cowboy2

16.04.2009

Kako prenosi RTS, Austrijski koncern Holding - Asamer Group pustilo je u rad dve fabrike , "Zorka Keramika" i "Zorka Opeka", nakon što je u modernizaciju proizvodnih pogona uloženo 14,5 miliona evra. U fabriku opeke u Donjem Crniljevu investirano 3,5 a u šabačku fabriku pločica 11 miliona evra. Ekonomska kriza nije sprečila realizaciju jedne od najvećih investicija u šabačkom i koceljevačkom kraju.
U adaptiranim pogonima i na automatizovanim linijama "Zorka Opeke" u Donjem Crniljevu proizvodiće se šest miliona klima blokova, novog proizvoda na srpskom tržištu.

Pored dve nove hale fabrika "Zorka Keramika" sada je opremljena sa najsavremenijom tehnologijom za izradu pločica. Dnevna proizvodnja sa 6.000 povećana je na 15.000 metara kvadratnih pločica savremenog dizajna.
Pogoni u Šapcu jedini u regionu prave "kiselo otporne" keramičke pločice namenjene za opremanje prehrambene i hemijske industrije. Radi se u tri smene, a zaposleni potvrđuju da su plate redovne kao i isplata svih drugih obaveza, regresa, toplog obroka.
Austrijanci ne kriju da su sa ulaganjima počeli na vreme, pre ekonomske krize, jer tokom recesije sigurno ne bi rizikovali sa investicijama.
"Zadovoljni smo što smo ulagali u ove fabrike, to je dobro i za nas i za vas. Fabrika pločica je najveća u Srbiji, uložili smo na prava mesta" naglašava Manfred Asamer vlasnik austrijske "Asamer grupacije" koja je od dolaska u našu zemlju uložila 80 miliona evra.
Lokalna samouprava ističe dobru saradnju sa austrijsom kompanijom jer su preko njih uspeli da kontaktiraju sa drugim potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganja u šabačku privredu pre svega za gradnju međunarodne luke na Savi.

Izvor:
Izvor: RTS
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA