Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

U Vlasotincu hidroelektrana puštena u rad Ulaganje Interenergo iz austrijske grupe Kelag

Vrtlog vode © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

11.06.2010

U petak, 11. juna 2010, puštena je u rad hidroelektrana "Poštica", u opštini Vlasotince. Hidroelektranu otvorila slovenačka kompanija "Interenergo", koja posluju u sastavu austrijske kompanije "Kelag".

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić koji je pustio u rad malu hidroelektranu "Poštica", rekao da puštanje u rad te hidroelektrane predstavlja nastavak politike izgradnje kapaciteta za korišćenje obnovljivih izvora energije sa ciljem dobijanja "čiste energije" i dodao da je to prva inostrana investicija za proizvodnju čiste energije iz hidropotencijala.

"Ova investicija, vredna 700.000 evra, značajna je jer predstavlja uvod u investicijeInterenergaKelaga u druge slične kapacitete na našim rekama u visini 50 miliona evra u narednih nekoliko godna", rekao je Škundrić.
Ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja, rekao je da projekat u opštini Vlasotince predstavlja značajnu austrijsku investiciju i dodao da to pokazuje da Srbija nudi puno mogućnosti austrijskim kompanijama za ulaganja.

Član uprave kompanije "Kelag" Armin Viersma najavio da ta austrijska kompanija koja je jedan od lidera u oblasti energetike na evropskom tržištu ima nameru da dalje ulaže u izgradnju hidroelektrana u Srbiji.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA