Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrijski Porr Werner & Weber u Leskovcu  otvara centar za recikliranje otpada

Zgnjecene konzerve © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

09.06.2010

U okviru savremene deponije "Željkovac", otvorene prošle godine u Leskovcu na oko 80 hektara, krajem avgusta 2010. trebalo bi da proradi prvi reciklažni centar u Srbiji izgrađen po svim evropskim standardima. Centar će se prostirati na 2.500 m2, a svakoga dana u njemu će biti prerađeno 250 tona.

- Obezbedili smo dovoljno kupaca iz Srbije za sekundarne sirovine koje ćemo dobiti reciklažom i preradom otpada - ocenjuje Slobodan Cvetković, direktor austrijske kompanije PWW Porr Werner & Weber za Srbiju, koja je investitor projekta.

Oko 200 građana grada na Veternici zaposlenih u kafićima, restoranima, preduzećima, ali i oni koji u svojim domaćinstvima žele da recikliraju podržali su akciju "Sekopaka", grada Leskovca i komunalnog preduzeća PWW pod nazivom "Vašu ambalažu u reciklažu" i svi će narednih dana dobiti paket kesa za sakupljanje svih vrsta ambalažnog otpada.

Ovim su se "Sekopak", Leskovac i PWW priključili akciji "Očistimo Srbiju", a osim učenika uključili su se i radnici desetak javnih preduzeća, kompanija "Zdravlje Actavis" i austrijska firma PWW.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA