Advantage Austria Pokaži navigaciju

Otvoren Energy Globe „Best Practice Action Week“
5. Juni 2012.

29.05.2012

Ispostave Privredne komore Austrije  nedavno su  širom sveta izvršile dodelu nagrade Energy Globe u dotičnim zemljama. 5. juna 2012. godine su kao uvod za "Action Week" na portalu Energy Globe Award prezentovani pobednici i nijhovi projekti .

Rešavanje energetskog pitanja je jedno od najvećih izazova budućnosti. Iz tog razloga je Organizacija ujedinjenih nacija za 2012 . godinu odabrala temu „Sustainable Energy for All“ i pozvala Energy Globe na zajedničku globalnu akciju. 5. juna 2012. godine, kada je Svetski dan zaštite životne sredine, Energy Globe u saradnji sa Programom Ujedninjenih nacija za životnu sredinu -UNEP, Organizacijom Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj – UNIDO i -
Organizacijom za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija - UNESCO otvara „Best Practice Action Week“. Na portalu  Energy Globe Award postavljeni su održivi projekti pobednika priznanja Energy Globe iz 151 zemalja..
„ Na svetu jedinstvena akcija, na kojoj se upoznajemo sa odličnim ekološkim rešenjima i na taj način svakome omogućujemo da pronađe svoj model za uštedu energije.“, naveo je osnivač Energy Globe-a Volfgang Nojman ( Wolfgang Neumann ).

Ispostave Privredne komore Austrije već su dodelile ove nagrade nacionalnim pobednicima u dotičnim zemljama. Projekat jedinog dobitnika u Srbiji - Milinkovic Company - možete da  pogledate ovde .

Kristof Lajtl (Christoph Leitl ), predsednik Privredne komore Austrije, smatra da je odgovorno ophođenje sa prirodnim resursima jedno od najvažnijih doprinosa austrijske privrede kada se radi o održivom i na budućnost usredsređenom razvoju. U središtu je saradnja radi očuvanja životne sredine „ Za austrijska preduzeća je odgovornost u međuvremenu centralni element u poslovanju – a samim ti i važan faktor tržišne konkurencije na polju spoljne trgovine. Istovremeno, svima je upućen zahtev da još više udruže svoje snage i primene je u korist održivog razvoja ekologije“ kaže Leitl.

Nagrada Energy Globe Award je danas globalno najznačajnije priznanje u oblasti očuvanja životne sredine. Nagrađuju se projekti koji sežu od visoke tehnike do jednostavnih, ali efikasnih ideja i koja daju odgovor na ekološka pitanja kao što su energetska efikasnost, primena održivih izvora energije ili odgovorno korišćenje resursa.

Energy Globe Banner © Energy Globe Foundation

© Energy Globe Foundation

Srodni linkovi

 
Energy Globe Award 2012
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA