Advantage Austria Pokaži navigaciju

Potpisan Sporazum o saradnji između
IMC Krems i univerziteta Singidunum

IMC FH Krems i Univerzitet Singidunum
15.03.2012

Prof. dr Milovan Stanišić, rektor univerziteta Singidunum i dr h.c. Heinz Boyer, direktor visoke strukovne škole IMC FH Krems, potpisali su u četvrtak, 15. marta 2012, u prisustvu visokorangiranih predstavnika iz politike i privrede Sporazum o saradnji o jednom novom transnacionalnom programu za „Tourism and Leisure Management“.

Inicijalni kontakt ostvaren je u okviru posete delegacije obrazovnih institucija iz Austrije u organizaciji Trgovinskog odeljenja pri Ambasadi Austrije u oktobru 2011. godine, kada je održana prezentacija obrazovne ponude Austrije u rektoratu Univerziteta Beograd i susret članica delegacije sa potencijalnim partnerima u Srbiji.

Visoka škola IMC FH Krems važi za ustanovu sa najvišim stepenom internacinalizacije u Austriji, a raspolaže mrežom od 100 partnerskih univerzitata na globalnom planu. 40% studijskog programa se održava isključivo na engleskom jeziku, šest transnacionalnih programa u Kini, Vietnamu, Azerbejdžanu, Ukraini, a sada i u Beogradu sprovode se prema „Kremskom modelu“.

Transnacionalno obrazovanje znači razvoj i implementacije akreditovanih studijskih programa u saradnji sa međunarodnim univerzitetima u dotičnoj državi. IMC FH Krems u saradnji sa svojim partnerom sprovodi programe koji su optimalno usklađeni sa potrebama lokalnog tržišta.

IMC FH Krems- University of Applied Sciences Krems
Kontakt osoba: dr Christine Juen
Piaristengasse 1
3500 Krems
Austrija
Christine.Juen@fh-krems.ac.at

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA