Advantage Austria Pokaži navigaciju

Održano Nemačko - austrijsko poslovno veče

19.02.2013

19. 2.2013. godine u hotelu Tulip Inn Putnik u Beogradu održan je u prisustvu od više od 240 gostiju, održan prvi zajednički događaj Trgovinskog odeljenja ambasade Austrije,  Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Nemačko srpskog privrednog udruženja  pod nazivom "Nemačko-austrijsko poslovno veče".

Događaj je upriličen na aktuelnu temu "Liberalizacija tržišta električne energije u Srbiji i strategijski planovi EPS-a". Počasni gosti bili su predstavnici "Elektroprivrede Srbije" (EPS), direktor Aleksandar Obradović, Miloš Stojanović, menadžer odeljenja za strategiju i investicije i Dragan Vlaisavljević, menadžer odeljenja za trgovinu strujom.

Nakon uvodne reči Michael Schmidt-a, direktora Delegacije nemačke privrede u Srbiji i rukovodeċeg direktora DSW-a, Nemačko srpskog privrednog udruženja, potom i Andreas Haidenthalera, trgovinskog savetnika pri Ambasadi Austrije, prisutnima se obratio Aleksandar Obradović, koji je govorio o poslovanju EPS-a, problemima sa kojim se trenutno suočavaju, potrebi za stabilnošću i profitabilnošću.
Zatim je Milan Stojanović istakao strateške ciljeve EPS-a, pravne okvire i planirane projekte do 2014. godine. Završnu reč je imao Dragan Vlaisavljević, koji je prisutnima govorio o uvozu, izvozu, tranzitu struje i razmeni električne energije u ovom regionu.

Nakon tri veoma zanimljiva i obuhvatna izlaganja sledio je koktel upriličen za dalje upoznavanje i druženje gostiju, privrednika i predstavnika preduzeća iz obe privredne komore.

Održane prezentacije možete da preuzmete u nastavku:


Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA