Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

poseta predsednika Privredne komore Austrije
Austrija podržava Srbiju na putu ka EU

04.02.2014

Povodom zvaničnog statusa Republike Srbije kao kandidata za Evropsku Uniju 03. i 04.2.2014. godine u Beogradu je doputovao predsednik Privredne komore Austrije (PKA) Kristof Lajtl (Christoph Lajtl) sa namerom da podrži Srbiju na putu ka EU.

Tim povodom , u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u prostorijama advokatske kancelarije Wolf Theiss na 18. spratu poslovnog centra Ušće organizovana je konferencija za štampu, koja je naišla na široko interesovanje srpskih medija.

Lajtl je podsetio da je Austrija na prvom mestu po visini investicija u Srbiji od 2,9 milijardi evra, a u vrhu je i po vrednosti trgovinske razmene dve zemlje koja dostiže oko 800 miliona evra godišnje, što je, kako je ocenio, važan ekonomski indikator privredne saradnje dve zemlje.

Napomenuo je da je Austrijska privredna komora partner i u stručnom obrazovanju kadrova i njihovom usavršavanju za potrebe privrede Srbije.

Na skupu austrijskih privrednika „Austrian Business Circle“ koji je u nastavku održan na 25. spratu PC Ušća u restoranu „Top of the Hub“ predsednik Privredne komore Austrije i predsednik Vlade Republike Srbije gospodin Ivica Dačić obratili su se austrijskim privrednicima koji posluju u Srbiji.

04.02.2014. godine predsednik Lajtl sastao se sa premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem kao i sa ministrom bez portfeljaza pitanja EU-integracije Brankom Ružićem i razmotrio aspekte pridruživanja Srbije u EU.

Posete Srbije zaokružena je učešćem PKA- predsednika Lajtla na finansijskoj konferenciji u organizaciji poreskog preduzeća LeitnerLeitner u hotelu Crown Plaza, gde je vođena diskusija na temu „Srbija na putu u EU – sledeći koraci i početak pregovora“.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA