Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Odžan skup Austrian Business Circle sa Privrednom komorom Srbije na temu "Prednosti EU-integracije za Privredu Srbije i dodeljeno priznanje Energy Globe

11.06.2015

11.6.2015. održan je skup privrednika Austrian Business Circle u organizaciji Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije i Privredne komore Srbije. Skupu je ovog puta prethodila panel diskusija na temu „Prednosti EU-integracije za privredu Srbije“ a ujedno je izvršena dodela priznanja za ekološke projekte "Energy Globe".

Srbija na svom putu u Evropsku uniju suočena je sa nizom obaveza u vidu prilagođavanja direktivama Evropske unije, međutim, na ovom skupu je otvorena diskusija koja se bavila pitanjem šta očekuje preduzeća na srpskom tržištu.

Skupu je prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije , gospodin Marko Čadež , koji je zajedno sa trgovinskim savetnikom Ambasade Austrije, g. Andreasom Hajdentalerom (Haidenthaler) otvorio ovaj skup.

S obzirom na temu, Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije koje je istovremeno i ispostava Privredne komore Austrije, pozvalo je na učešće gđu Mikaelu Kledorfer (Micaela Kleedorfer ) koja je pri Privrednoj komori Austrije zadužena za EU-koordinaciju.

Kao predstavnica Austrije, koja je već oko 20 godina članica Evropske unije, gospođa Kledorfer je sa predstavnicima nadležnih institucija za EU-integracije Srbiji, a to su gđa.Jadranka Joksimović - ministar za EU-integracije, gđa. Ksenija Milenković – direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i g. Oskar Benedikt ispred Delegacije Evropske unije u Srbiji, vodila diskusiju o nastojećim promenama koje očekuju Srbiju.

Posle panel diskusije izvršeno je uručenje priznanja Energy Globe koje se svake godine dodeljuje inovativnim rešenjima iz oblasti zaštite čovekove okoline. Ove godine komisija Energy Globe izglasala je Otvoreni univerzitet u Subotici za nacionalnog pobednika Srbije, te je Vladimir Perović primio priznanje za projekat „Međunarodna škola organske poljoprivrede“.

  

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA