Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Uniqa životno osiguranje u 2014. ostvarilo dobit od milion evra

Logotip Uniqa osiguranje
02.07.2015

Nakon uspešnog poslovanja u 2014. godini u kojoj je zabeležen ukupan rast premije u iznosu od 16,14%, UNIQA osiguranje je u obe kompanije - i na tržištu životnog i neživotnog osiguranja zauzela četvrtu poziciju. Rast na polju životnog osiguranja u iznosu od 25,81%, najviše govori o uspešnoj strategiji poslovanja, što je u protekloj godini, rezultiralo ostvarenjem dobiti, koja nakon oporezovanja i umanjenja za odložena poreska sredstva na dan 31.12.2014. iznosi 128.258.176,34 dinara, odnosno 1.060.350,35 evra.

“Kao privrednici koji rade u interesu svojih klijenata, prilikom ulaganja sredstava na finansijskom tržištu, UNIQA poštuje načela sigurnosti uloženih sredstava i  raznolikosti ulaganja u cilju smanjenja rizika i ostvarivanja odgovarajuće profitabilnosti, pridržavajući se smernica koje je propisala Narodna banka Srbije. UNIQA osiguranje je tu da u jednom dužem vremenu pruži sigurnost, poštujući pre svega poverenje svojih klijenata. Iz tog razloga, kompanija UNIQA se opredelila za konzervativnu politiku ulaganja koja garantuje stabilnost u poslovanju u periodima promenljivih ekonomskih kretanja, uz mogućnost ostvarivanja profita”, rekla je Gordana Bukumirić, CEO kompanije UNIQA.

Ukupni rezultati poslovanja u obe kompanije – UNIQA životno i UNIQA neživotno osiguranje, u prvom kvartalu 2015. godine, ukazuju da se trend uspešnog poslovanja nastavlja. O tome najbolje govore sledeće činjenice:

Ukupna premija u prvom kvartalu 2015. je za 19% veća u odnosu na isti period prošle godine

  • neživotna osiguranja su povećana za 21%
  • rast životnih osiguranja iznosi 13%
  • najveći rast ostvaren je u privatnom zdravstvenom osiguranju 81% i osiguranju domaćinstva 28%

     Izvor: Saopštenje sa portala Uniqa http://www.uniqa.rs

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA