Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Vip mobile ostvario rast prihoda od 9% u prvom polugođu 2015.

Logotip mobilnog operatera Vip mobile
20.07.2015

U toku prvih šest meseci 2015. godine kompanija Vip mobile ostvarila je prihod od 11,1 milijardi dinara, što je po uporedivoj osnovi 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Do kraja juna 2015. Vipu se pridružilo više od 2,1 miliona korisnika, što je porast od 3% u odnosu na 2014. dok tržišno učešće kompanije iznosi 22.4%.

iliona korisnika, što je porast od 3% u odnosu na 2014. dok tržišno učešće kompanije iznosi 22.4%.

’’Održali smo trend održivog rasta u svim segmentima poslovanja, uprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, činjenici da, usled nižih prihoda domaćinstava, korisnici optimizuju svoju mobilnu komunikaciju, i značajnim investicijama u poslovanje i mrežu. Od januara do juna Vip je uložio više od 24 miliona evra, najvećim delom u uvođenje i širenje prve 4G LTE mreže u Srbiji, i modernizaciju postojeće 3G i 2G mreže širom zemlje. Planiramo da u ovoj godini uložimo više od 30 miliona evra u našu mrežnu infrastrukturu.’’, kaže Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile. ,,Nastavićemo da širimo pokrivenost naše mreže četvrte generacije prvo u većim gradovima, kako bismo korisnicima pružili iskustvo najbržeg prenosa podataka na mobilnim uređajima, konkurentne 4G tarife i ponudu telefona za svačiji džep.’’ zaključuje Graf.

Vip mobile je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji jer je u poslovanje do sada uloženo 878,6 miliona evra. Kompanija zapošljava preko 900 domaćih stručnjaka i menadžera i svoje usluge pruža na preko 330 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 84 Vip centara.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće kompanije iz oblasti telekomunikacija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja je u prvom polugodištu 2015. godine ostvarila prihode od 1,94 milijarde evra. Grupa je prisutna u 8 zemalja regiona, zapošljava oko 16.000 ljudi i ima gotovo 23 miliona korisnika.

Izvor informacija: saopštenje za štampu na portulu http://vipmobile .rs


Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA