Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Prezentacija austrijskih prehrambenih proizvoda

07.06.2016

6. i 7. juna 2016. godine u hotelu Falkensteiner održana je prezentacija prehrambene robe iz Austrije.20 predstavnika austrijskih proizvođača hrane I pica iz Austrije ostvarilo je preko 150 individualnih sastanaka za trgovinskim lancima, uvoznicima I distributerima iz Srbije.

Austrijski proizvodi iz prehrambene industrije posebno se ističu visokim kvalitetom i kreativnošćću. Ovi faktori uspeha ogledaju se i u popularnosti austrijskih proizvoda na međunarodnom tržištu .

Kako bi se austrijski proizvođači lakše predstavili tržištu Srbije, Trgovinsko odeljenje Ambasade Austirje organizovalo je 6. i 7. juna 2016. u Beogradu poslovne sastanke pod radnim naslovom “Austrija – zemlja dobrog ukusa”. interesovanje sa strane srpske privrede bilo je visoko, 14 renomiranih austrijskih proizvođača prehrambene robe i pića izložili su svoje gurmanluke srpskim trgvonskim lancima sa širokim asortimanom proizvoda , počev od voća, povrća, mesnih i mlečnih prerađevina preko slatkiša do bezalkoholnih i alkoholnih pića. Održano je ukupno 140 individualnih sastanaka sa najvećim trgovinskim lancima, uvoznicima  i distributerima u zemlji.

Uvodno, 20 austrijskih predstavnika obišlo je najpre prodavnice i supermarkete kako bi se upoznali za ponudama i cenama konkurencije u Srbiji.

 Prehrambena industrija je jedna od vodećih privrednih grana u Austriji. Preko 200 preduzeća sa 26.000 zaposlenih proizvelo je 2014. godine vrednost od 8 milijardi evra. 60% proizvoda je izvezeno u 185 zemalja sveta.

Ukoliko poslovni razgovori budu uspešni, neki novi prehrambeni proizvod iz Austrije obogatiće  izbor u rafovima srpskih trgovinskih lanaca.

Na kraju da pomenemo i spoljnotrgovinsku razmena između Srbije i Austrije , s obzirom na to da je zabeležen rast i uvozne i izvozne stope u odnosu na prošlu godinu. Izvoz se povećao za preko 10% tj. na 550 miliona evra , dok je uvoz skočio za čak 15% tj. na 395 miliona evra.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA