Postavke kolačića

Ovde možete videti, odnosno promeniti postavke kolačića različitih alatki koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim poddomenima.


Sačuvaj postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Predsednik Privredne komore Beča, Walter Ruck posetio Srbiju sa 22 austrijska preduzeća

23.09.2016

Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije u Beogradu – Advantage Austrija 22. Septembra 2016. Ugostila je privrednu delegaciju austrijskih preduzeća radi upoznavanja sa mogućnostima tržišta Srbije.

Srbija na privrednoj mapi mnogim stranim investitiorima deluje nepristupačno i netransparentno, te je cilj ove manifestacije da privuče pažnju austrijskih preduzeća iz raznih oblasti kao što je građevinarstvo, bankarstvo, zaštita okoline i drugi, a da bi se zainteresovali za projekte u Srbiji.

Delegaciju od 22 preduzeća predvodio je predsednik Privredne komore Beča, g. Valter Ruk (Walter Ruck) "Imamo odlične ekonomske odnose i zato sam ovde na čelu velike privredne delegacije", rekao je Ruk.

Jedna tačka programa posete je bilo i kooperativno tj. dualno obrazovanje koje Privredna komora Austrije kroz svoju ispostavu Advantage Austria u Srbiji tj. Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije revitalizuje prema austrijskim obrazovnim standardima. Ruk je u tom kontekstu naveo, da je bitno da se dobije stručna radna snaga, koja jedan deo obrazovanja provodi u proizvodnim pogonima, a drugi u školama. "To je Austriji omogućilo da u svetu bude šampion po pitanju stručnosti radne snage", zaključio je Ruk.

U Privrednoj komori Srbije, koji je pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja glavni partner u realizaciji dualnog obrazovana, 22.9.2016 potpisan ja Sporazum o saradnji između Privredne komore Srbije i bečkog univerziteta Modul.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Valter Ruk  i Kristian Hofman (Christian Hofmann)  generalni direktor Univerziteta Modul u Beču, potpisivanjem Memoranduma o saradnji  učinili su prvi korak ka osnivanju Poslovne akademije PKS. 

Univerzitet Modul iz Beča je jedno od vodećih privatnih univerziteta u Austirji, a osnivač je Privredna komora Beča.

Podsetivši na dobru saradnju sa PKS, Ruk je na kraju pohvalio što od 1. januara 2017 srpska komora uvodi obavezno članstvo po uzoru na takvu austrijsku instituciju.  Na reformi PKS, kako je primetio, zajedno je rađeno. 

Poseta je zaokružena učešćem predsednika Ruka I austrijske delegacije na skupu austrijskih privrednika Austrian Business Circle na kome su kao počasni gosti prisustvovali državni sekretar Milun Trivunac, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež I predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić.

Dokumenta za preuzimanje na temu

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA