Advantage Austria Pokaži navigaciju

Dualno obrazovanje - održana obuka za mentore

02.11.2016

1. i 2. novembra 2016. održana je u Privrednoj komori Srbije radionica „ Train the trainers“ kao zajednički projekat Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije – Advantage Austria, Austrijske agencije za razvoj  ADA, Centra za dualno obrazovanje Privredne komore Srbije i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

U okviru projekta revitalizacije dualnog obrazovanja u Srbiji u saradnji sa trgovinskim lancima dm-drogerie markt, Delhaize i Univerexport, oformljena je grupa budućih mentora koji će pri svojim preduzećima vršiti praktičnu nastavu trgovcima-pripravnicima, dok će učenici teorijsku nastavu realizovati u Trgovačkoj školi u Beogradu.

Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije-Advantage Austrije je u te svrhe pozvala gospođu Mihaelu Lamarka (Michaela La Marca) iz Austrije da održi radionicu i upozna buduće mentore sa pedagoškim izazovima ove obuke.

30 budućih mentora uzelo je učešće u ovoj dvo-dnevnoj manifestaciji, kako bi se pripremili za praktičnu obuku koja je planirana od februara 2017. godine.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA