Advantage Austria Pokaži navigaciju

Siemens proslavio 130 Godina poslovanja u Srbiji

27.09.2017

Kompanija Siemens d.o.o. Beogard obeležila je 27.9.2017 130 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, a proslavi jubileja u Belexpocentru prisustvovalo je više od 400 zvanica predstavnika Vlade, poslovnih partnera, klijenata i predstavnika medija.

Obeležavanju jubileja prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, ambasadori Nemačke i Austrije, Njegova Ekselencija Aleks Ditman i Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner, a svečanost je otvorio gospodin Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji.

„Kompanija Siemens je sinonim za pouzdanost, kvalitet i za profesionalizam i nama je drago što su već 130 godina u Srbiji. Danas Siemens zapošljava oko 1600 ljudi, od toga oko 1400 u svojim proizvodnim kapacitetima u Subotici, što govori o važnosti ove kompanije za Srbiju. Siemens je jedna od onih korporacija koje su društveno odgovorne i brinu za zajednicu u kojoj posluju, tako se među prvima uključila i podržala pokretanje dualnog obrazovanja u školski sistem. Očekujem da ćemo u budućnosti zajedno raditi u oblastima digitalizacije i inovacija“, istakla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije

Ponosni na tradiciju, usmereni na budućnost! Digitalizacija nastavlja da menja naše živote i transformiše industrije zajedno sa procesima proizvodnje. Svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće vetrogenerator napravljen u Siemens fabrici u Subotici. Siemens u Srbiji zauzima poziciju jedne od vodećih kompanija u oblastima svog poslovanja.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA