Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pomoć austrijskih preduzeća u Srbiji
nastradalima u poplavama

LogotipAustiaA
30.05.2014

27.5.2014. godine Trgovinsko odeljenje Ambasade Austrije organizovalo je skup austrijskih preduzeća tzv. Austrian Business Circle i uputilo apel preduzećima da se uključe u humanitarne akcije.


Srbija je još uvek pod utiskom elementarne nepogode koja je zadesila mnoge krajeve zemlje. Saosećamo sa žrtvama katastrofe i njihovim porodicama.

Austrijska preduzeća, koja su najveći investitor u Srbiji, odmah su se prihvatila posla i pružala pomoć u otklanjanju i ublažavanju posledica u poplavom zahvaćenim područjima.

Na učešće u sanaciji posledica pozvali su i počasni gosti skupa privrednika ministar finansija Lazar Krstić, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić kao i legenda košarke Vlade Divac.

U međuvremenu raspolažemo preliminarnim podacima o iznosu upućene humanitarne pomoći od strane austrijskih preduzeća. Radi se o prvom preseku stanja, s obzirom na to da je mnogo projekata i akcija prikupljanja pomoći još uvek u toku. Sa stanjem od dana, 30.5.2014. godine, iznos pružane pomoći nastradalim u poplavama premašilo je milion evra, pri čemu tu nisu obuhvaćeni vidovi podrške kao što su građevinske mašine, mehanizacija, crpne pumpe, vozila koji su stavljeni na raspolaganje kao ni ljudski faktor.Andreas Haidenthaler
Trgovinski savetnik pri Ambasadi Austrije

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA