Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Fact Finding Mission "Suradnja u oblasti obrazovanja"

16. Oktobar 2013
09.00 - 15.30 h
Banja Luka

informacije o manifestaciji

16. October 2013B.18Fact Finding Mission "Suradnja u oblasti obrazovanja"

Trgovinski savjetnik austrijske ambasade organizuje 16.10.2013 Fact Finding Mission na temu "Suradnja u oblasti obrazovanja" Event će se održati u banjalučkom hotelu Vidović, Ivana Franje Jukića, 11 Banja Luka sa početkom u 10.00 sati.

 Stalnim poboljšanjem svog sistema obrazovanja i obuke, Austrija je stvorila jedan od najefikasnijih sistema na svijetu. Ovaj sistem integriše profesionalne, društvene i praktične vještine, i tijesno je povezan sa poslovnom zajednicom i tržištem rada. Obrazovanje iz Austrije – Surprisingly Ingenious


Potreba za obrazovnim ponudama stalno raste. Dinamični privredni rast novih industrijskih zemalja, rastuća potreba za kvalifikacijama u mnogim privrednim granama kao i doživotno usavršavanje zaposlenih stalno proširuju tržište za obrazovne ponude. Austrijski obrazovni ponuđači dobro poznaju situaciju svojih inostranih klijenata i stalno rade na razvoju individulano skrojenih programa i kurseva za njih.

Transfer znanja i resursa na međunarodnom tržištu aktivnih obrazovnih institucija iz Austrije obuhvata ponudu obrazovanja u inostranstvu („Outgoing“) kao i u Austriji („Incoming“). Inostrani klijenti mogu da biraju iz mnoštva austrijskih ponuđača iz oblasti visokog školstva i usavršavanja kao iz velikog niza proizvodnih i uslužnih preduzeća.

Austrijski ponuđaći, okrenuti izvozu, raspolažu obrazovnim institucijama i centrima za obuku u Austriji, kroz koje se visoko austrijski obrazovni standardi i dragocjeno stručno znanje izvozi. Njihove institucije u Austriji su dobro umreženi na nacionalom i internacionalnom tržištu, mnoga preduzeća nude program "e-learnimg", što je felksibilno rješenje za klijente iz cijelog svijeta. 

Ovaj event je namijenjem predstavnicima obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini, koje su zainteresiovane sa saradnju sa austrijskim obrazovnim institucijama, direktorima HR odjela velikih firmi, koje vode računa o daljnoj obuci svojih suradnika, metaloprerađivačkoj industriji, koja treba certificirane varioce, hotelskoj industriji, te svima onima koji imaju interes za studiranje ili nastavka studija i usavršavanje u Austriji.
 
Program eventa možete dobiti ovdje:Program "´Saradnja u oblasti obrazovanja" Banja Luka 16.10.2013 [pdf, 52.6kb]
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA