Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Kompletan elektronski sistem pasoške kontrole iz Austrije u Portugalu

Menschen © photocase.com/stm

© photocase.com/stm

3. Oktobar 2007

High-tech preduzeće Alu Technik Wolf iz pokrajine Vorarlberg proizvelo komponente za potpuno automatizirani sistem kontrole pasoša u Portugalu. 

ATW Alu-Technik Wolf iz Dornbirna (Vorarlberg) trenutno vrši isporuku važnih komponenti za portugalski pilot projekat potpuno elektronizirane kontrole pasoša na aerodromima gradova Faro i Lisabon. Radi se o 340 komponenti za pasošku kontrolu tipa  "e-Gate" koji su planirani za montažu širom Porugala i izrađeni u preduzeću  Alu Technik Wolf . Prilazom na "e-Gate" putnik mora svoj pasoš prvo staviti u laserski uređaj i ukoliko su podaci ispravni otvaraju se prva vrata. Nakon toga se osoba automatski fotografiše i fotografija se upoređuje sa onom iz pasoša. Ukoliko se slike podudaraju, otvaraju se druga vrata. Za potpuno korektan tok ovog procesa, preduzeće Alu Technik Wolf razvilo je i posebna potpuno automatizirana pokretna vrata. Preduzeće Alu Technik Wolf osnovano je 2000. godine, i u protekloj godini ostvarilo je promet u visini od 1,8 mil. EUR. Trenutno upošljava 12 radnika, a izvozna kvota iznosi 40%. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA