Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

AUSTRIJSKI IZVOZ  PREHRAMBENIH PROIZVODA U VRIJEDNOSTI OD 6.6 MILIJARDI EUR-a

Nahrungsmittel © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

27. Septembar 2007

Austrijski prehrambeni proizvodjači su veoma uspješno prezentirali svoje proizvode na medjunarodna tržišta uz pomoć ADVANTAGE AUSTRIA. U 2006.godini izvoz hrane i pića je porastao za 9,9% na EUR 6.6. milijardi.

Austrijske kompanije iz prehrambene industrije, sa svojim proizvodima, imaju dobar ugled širom svijeta, ali je još uvijek neophodno unaprijediti svjesnost marke. Zog toga ADVANTAGE AUSTRIA je organizirala trgovinske sajmove u inostranstvu za austrijske kompanije u ovoj industriji sa kupcima iz maloprodajnih lanaca, veletrgovcima, uvoznicima i predstavnicima ugostiteljstva. Bili su veoma uspješni. Izvoz hrane u istočnu Evropu se povećao za 18,1% od 2005 do 2006.godine nakon prezentacija hrane sa ukupno 356 predstavnika austrijske prehrambene industrije za period od četiri godine. Prehrambena industrija će se sada fokusirati na prezentaciju daljnjim tržištima u predstojećim godinama. U 2006.godini ukupan izvoz hrane i pića je postigao iznos od EUR 6.6 milijardi. To je do 9,9% na cifre 2005.godine.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA