Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Coop Himmelb(l)au se otvara u Minhenu i gradi u Kini

Gebäudestudie © Coop Himmelb(l)au

© Coop Himmelb(l)au

10. Oktobar 2007

Bečki zvjezdasti tim arhitekata Coop Himmelb(l)au dobio je ugovor za izgradnju "Museum of Contemporary Art & Planning Exhibition" u Shenzhen. Arhitektonski duo "BMW World" se 17.oktobra otvara u Minhenu.

Bečki tim arhitekata Coop Himmilb(l)au, čiji BMW Svjetski muzej se otvara 17.oktobra na granici Minhenskog olimpijskog parka, dobio je tender za "Museum of Contemporary Art & Planning Exhibition" u južnoj Kini metropoli Shenzhen. Izgradnja muzeja će početi brzo na 30,000 kvadratnih metara površine; 160 metara dužine, 140 metara širine i 40 metara visine. Vrijednost ugovora je EUR 257 miliona, za muzej koji bi trebao biti završen do 2010.godine. Ostali Austrijski arhitekti trenutno rade u Shenzhen: Rainer Pirker i njegov ured rpaX su zaduženi sa transformacijom južnog dijela grada, djelokrug suvremene tehnologije, sa radnim i kancelarijskim prostorom za 200,000 osoba.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA