Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Ischler šešir  - više od 140.godina tradicije 

Hoed
18. Oktobar 2007

Nije to samo tradicionalna svijest Austrijanaca, koji nose lovačke, sportske i tradicionalne šešire iz Franz Bittner, proizvođač šešira iz Bad Ischl. 70% od proizvodnje kompanije u porodičnom vlasništvu je izvezeno - destinacije uključuju Njemačku, Portugal i Južnu Koreju.

Osnovana u 1862.godini, proizvođač šešira  Franz Bittner je danas jedan od vodećih Austrijskih proizvođača lovačkih,sportskih i tradicionalnih šešira. Kompanija je od samog početka porodično vođena i danas peta generacija upravlja istom. Izvoz je počeo 1949.godine, prvo u Njemačku, ali brzo nakon toga je uslijedio Južni Tirol, Francuska, SAD i Kanada, gdje je "Austrian look" moda uživala dosta popularnosti. Svaki dan je završeno cca.150 šešira u Bad Ischl . Kao ranije, Njemačko tržiste je najjače, zatim Italija, Švicarska, Portugal, Francuska, Belgija i Švedska. Iza Evrope, Japan i Koreja su trenutno najbrža rastuća tržišta. Tajna uspjeha porodice Bittner leži u činjenici da su svi proizvodi ekskluzivno ručno rađeni i usvojeni su inovativni razvoji za rezni rub. Svaki Ischler šešir uzima 70 poduhvata  prilikom proizvodnje i svaki šešir je napravljen između 90 i 280 grama podložnog materijala, napravljenog od konjske kose ili ovčije vune.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA