Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

POSLOVNO ISPITIVANJE - DOBRA VREMENA  ZA DOMAĆU EKONOMIJU

Frau © photocase.com/Søren

© photocase.com/Søren

22. Oktobar 2007

"BA-CA Purchasing Managers Index" pokazuje trendove napretka. Očekivanja za poslovne trendove i primljene narudžbe su pozitivna. 

U skadu sa najnovijim ispitivanjem od strane "BA-CA Purchasing Managers Index (PMI)", Austrijska ekonomija će nastaviti sa rastom za lokalne kompanije, unatoč padu širom svijeta. PMI je pokazao iznenađujući rast od 54,5 do 55,4 (vrijednosti preko 50 pokazuju kretanje) u Septembru i postigao najveći nivo od Marta 2007.godine. Nakon smanjenja u industrijskom kretanju u prvoj polovini godine, na početku jeseni proizvodnja se oporavila, suprotno dejlovanjima trendova širom svijeta. Indeks primljenih narudžbi je porastao sa 52,7 na 53,8, sa domaćim narudžbama pokazujući više povećanja nego izvozne narudžbe. Međutim, narudžbe primljene iz inozemstva još uvijek pokazuju beznačajno povećanje - sa 51,2 na 52,7. Jedan razlog za pozitivne razvoje je da je Austrija od 2003 premašila prosječu stopu rasta EU.    

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA