Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pivara sa tradicijom slavi 375. godišnjicu

Glas Bier © photocase.com/mimav

© photocase.com/mimav

15. Novembar 2007

Kada Englez u pabu naruči "jedan lager molim" , nije ni svjestan činjenice da je ovo odležano pivo iz 1839. godine izum pivare Schwechat iz Donje Austrije. Svoje korijene ova pivara vuče iz davne 1632. 

Pivara iz Donje Austrije, koja je osnovana 1632. godine može se osvrnuti na uspješnu poslovnu istoriju. Najveći skok  Schwechater je napravio u 1839. godine, kada je tadašnji vlasnik pivare Anton Dreher izumio odležano staro pivo "Lager". Osim toga u primjenu u Schwchat 1877.  došao je i prvi hladnjak, koji je izumio Carl von Linde. Schwechater danas pokriva ukupno 30% austrijskog tržišta pivom u limenkama. U pivari Schwechat po satu se puni 87.000 komada 0,33 l. doza piva (ne samo Schwechatera nego i drugih marki Brau Union). U Schwechatu se nalazi i najveći nacionalni logistički centar Brau Uniona. Proizvodnja prije 10 godina iznosila je 8.000 hl piva po radniku, danas su to okruglo 14.000 hl po radniku. 1978. pivara Schwechat intergrirana je u Brau Union Austrija koji se u to vrijeme zvao Brau AG. Prije toga pivara je bila u vlasništvu porodice Mautner Markhof. Asortiman se sastoji od piva koja nose imena Schwechater Lager, Hopfenperle, Zwickl i Radler.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA