Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Srednjeevropska konferencija o biomasi 2008 u Grazu, Austrija

Fűszál harmatcseppel © photocase.com/Patzita

© photocase.com/Patzita

15. Novembar 2007

Nakon izuzetno uspješnog debija prve srednjeevropske konferencije o biomasi 2005. godine u Grazu sa ukupno 1000 učesnika iz 28 zemalja, od 16. do 19. januara 2008. će biti održan drugi kongres ovog tipa.  

Tema manifestacije je odluka Savjeta Evrope, po kojoj bi do 2022. godine 20% evropskog energetskog miksa trebalo biti pokriveno obnovljivom energijom. Dodatno se također za 20% treba smanjiti emisija stakleničkih gasova, te povećati energetska učinkovitost za 20 %.  Srednjeevropska konferencija o biomasi 2008 će aktivno učestvovati u izradi novih zahtjeva, te ponuditi aktuelni pregled o političkom, privrednom i tehnološkom razvoju u oblasti energetskog iskorištavanja biomase (toplotna i električna energija, pogonska goriva). Pored političkih i  tehničkih izlaganja i ekskurzionog programa u okviru konferencije će biti organizirani i bilateralni B2B sastanci u saradnji sa odjelom za vanjsku trgovinu Privredne komore Austrije. Svi detalji i online registracija mogu se naći na web-stranici www.matchmaking.at/biomass2008 .
Konferenciju će biti moguće pratiti na njemačkom,  engleskom, italijanskom, poljskom i mađarskom jeziku uz simultani prevod.  

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA