Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Sigurnosni sistemi za High-Speed sportove iz Kärntena 

springender Skifahrer © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

1. Februar 2008

U jednom od najljepših dijelova Koruške (Kärnten) austrijsko preduzeće proizvodi sigurnosne sisteme za velike sportske manifestacije. Njihovi proizvodi štite između ostalih i pilote Formule 1, timove hitne pomoći na pistama, kao i skijaše od teških povreda na trkama svjetskih kupova.

IAlpina Sicherheitssysteme GmbH je u nekim oblastima čak i svjetski predvodnik branše. Od Olimpijskih igara u Lilehammeru 1994.  Alpina Sicherheitssysteme je tokom skoro svih narednih igara i svjetskih šampionata staze opremila zaštitnim mrežama. U paletu proizvoda spadaju i mreže za hvatanje u mostogradnji, kontejner-mreže, road-airbags za cestovni saobraćaj, sportske mreže i zaštitni materijali za velike sportske manifestacije.
Ove godine na tržište izlazi takozvana High-Speed -Barijera za sigurnost staze Formule 1, koju je Alpina razvila u saradnji sa svjetskim brendom  FIA (samo na engleskom jeziku) . High-Speed -Barijera može zaustaviti vozilo Formule 1 pri brzini od 220 kilometara na sat u frontalnom udaru za samo 5 sekundi.  

U oblasti moto-sporta Alpina sa svojim sigurnosnim sistemima na stazama pokriva 90% svjetskog tržišta. Samo za usporedbu detalj da je tržišni udio u oblasti zimskih sportova 75%. U klijente ovog preduzeća spadaju svjetski brendovi  FIM (samo na engleskom jeziku) ( motori),  FIA (auto ) und FIS (skijanje). Skupa sa partnerkim preduzećem  Netzerzeugung R. Habernig KG Alpina godišnje ulaže 4 miliona EUR, što čini iznos od 10% prometa u istraživanja i razvoj. Izvozna kvota iznosi 70% . 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA