Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Felix, nije samo ime - u Austriji to je institucija

Felix logo © FELIX AUSTRIA GmbH

© FELIX AUSTRIA GmbH

14. Novembar 2008

Ko u Austriji misli na Ketchup, kaže bez razmišljanja Felix – burgendlandsko preduzeće s tradicijom ima puno više da ponudi nego "samo" T sos od paradajza.

1959 uMattersburg / Burgenland osnovano je austrijsko preduzeće s tradicijom  Felix Austria , koje u međuvremenu pripada norveškoj Orkla-grupi, ne ukazuje samo na uspješnu prošlost. 

Trenutno je  Felix tržišni lider u proizvodnji Ketchupa i gotovih sosova (tržišni idio 60% odnosno 40%) u Austriji. Austrija nije jedini oslonac : sa porastom izvoza od 20%, poslovi u inostranstvu predstavljaju budućnost preduzeća, pošto se izvozna kvota od 15% može još više razviti. Ove godine  Felix Austria očekuje promet od  EUR 37 miliona.  

Godišnje Felix proizvodi oko 20.000 tona različitih proizvoda – pored Ketchupa u asortimanu su još i supe, različita gotova jela, roštiljski i drugi sosovi, kao i krastavice, kukuruz i ostali kiselo povrće. .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA