Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Energy Globe Award 2010: samoodrživi projekti iz domena zaštite okoliša u centru pažnje

Logo © Energy Globe Award

© Energy Globe Award

23. Februar 2010

ENERGY GLOBE spada u red svjetski renomiranih nagrada za zaštitu okoliša, za koju se svake godine kandiduje preko 100 zemalja sa oko 800 projekata.  Prijave novih projekata iz cijelog svijeta su moguće do 15. juna 2010.

Krilatica, koja stoji iza osnivanja nagrade  „ENERGY GLOBE - svjetska nagrada za samoodrživost“ , je danas isto tako aktuelna kao i 1999. Te godine je nagrada, koja danas vrijedi kao najznačajnija nagrada u domenu zaštite okoliša, osnovana od Austrijanca Wolfganga Neumanna. Njegov moto: Mladi ljudi trebaju i sutra zateći čist okoliš. 

Cilj  ENERGY GLOBE nagrade je, stvoriti svijest za rješavanje problema iz zaštite okoliša i pokazati, da svako može tome pridonijeti. Traže se projekti iz cijelog svijeta, koji s jedne strane čuvaju resurse a sa druge strane koriste energiju iz obnovljivih izvora odnosno energetske forme slobodne od emisija štetnih gasova. Svake godine se prijavi oko 800 preduzeća i inicijativa za nagradu koja se dodjeljuje u kategorijama: zemlja, vatra, voda, zrak i mladi. .

Međunarodna nagrada ENERGY GLOBE – World Award for Sustainability“ se dodjeljuje u okviru tv-gala večeri, koja se prenosi širom svijeta. Prominentni lauerati kao što su: Kofi Annan, Michael Gorbatschow, Martin Sheen ili Dionne Warwick dodjeljivali su u prošlosti nagradu vrijednu 10.000 EUR. Ovogodišnja dodjela World Energy Globe Awards 2010 će se na poziv Evropskog Parlamenta održati u Briselu. 

Više informacija oko prijavljivanja i uslova učetvevanja, uključujući iscrpnu listu mogućih projekata po svakoj kategoriju može se dobiti putem sljedeće stranice: http://www.energyglobe.com/

Downloads na temu:

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA