Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Međunarodna kooperacijska berza za eGovernment-ponuđače u Beču

Laptop  © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

1. Juli 2010

eGovernment-ponuđačima i  uslužnim preduzećima iz cijelog svijeta nudi se u okviru Međunarodne kooperacijske berze jedinstvena prilika za proširenje vlastite mreže i pronalazak novog poslovnog partnera. Manifestacija će se održati 22. novembra 2010 u Privrednoj Komori Austrije u Beču.

eGovernment je sinonim moderne i efikasne uprave. Upotreba interneta omogućuje ustanovama svoje usluge učiniti pristupačnijima široj javnosti. Na taj način se olakšava kontakt sa ustanovama, što ne štedi samo vrijeme nego i troškove uprave. 
 
U Austriji, koja na ovom području već godinama predvodi, već se 83% usluga obavlja elektronski. Preko 80% austrijskih preduzeća koriste e-Government usluge, a i sve veći broj građana postaju elektronski klijenti. Sukladno tome austrijska preduzeća imaju veliko iskustvo pri koncipiranju, izradi, implementaciji i radu uspješnih e-Government projekata. 

Međunarodna kooperacijska berza a temu Government obraća se uslužnim preduzećima, ponuđačima i potencijalnim nabavljačima iz cijelog svijeta, čija djelatnost obuhvaća sljedeća težišta odnosno onima koji nude komplementarne proizvode: 
 

  • generatore online formulara
  • centralne registre (centralni prijavni registar, zemljišnja knjiga, registar privrednih subjekata)
  • identifikacija (građanske iskaznice etc.)
  • usability i sloboda bez barijera (WAI)
  • multilingvalno savjetovanje (ekspertni sistemi)
  • sigurna komunikacija i arhiviranje (npr. elektronska korespondencija pravosuđa)Međunarodna kooperacijska berza će se održati 22. novembra 2010 u Privrednoj Komori Austrije u Beču. Dodatne informacije o ovoj manifestaciji uključujući registraciju, program, online dogovaranje termina (B2B-sastanci) sa drugim preduzećima sudionicima itd naći ćete na WEB stranici organizatora .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA