Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

6. konferencija evropskih regiona i gradova (KERS) 19. do 21. septembra 2010, Salzburg, Austrija

Logo © Institut der Regionen Europas (IRE)

© Institut der Regionen Europas (IRE)

3. August 2010

Institut evropskih regija (IRE) ove godine poziva po üesti puta na konferenciju Evropskih regiona i gradova u Salzburgu.  Ovog puta su u srediüta pitanja oko finansiranja javnih usluga u buduänosti.

Od 19. do 21. September 2010 u Salzburg će se održati 6. konferencija Evropskih regija i gradova, čija će tema biti aktuelna pitanja javnih usluga i kako one u budućnosti mogu biti osigurane.  Institutu evropskih regija (IRE) je i ove godine ponovo uspjelo obezbjediti izvrsne govornike za rad konferencije. (vidi program).

Manifestacija je pod počasnim pokroviteljstvom Evropske Komisje, koju predstavlja Komesar Dr. Johannes Hahn, Predsjednice odbora regiona Mercedes Bresso, ministra vanjskih poslova Dr. Michael Spindelegger kao i ministra privrede Dr. Reinhold Mitterlehner.

Težišta konferencije su:

  • IRE ekspertni forum na temu „Energetska situacija u Evropi“
  • podijumska diskusija na temu „Kako u budućnosti regije i gradovi mogu osigurati nivo javnih usluga“.


Program će biti nadopunjen kroz četiri radne grupe sa fokusom na tretman otpada i voda, zdravstvo, telekomunikacije i infrastruktura.

Manifestacija će se završiti 21. septembra naučnim simpozijem na temu „Značaj regionalnih univerziteta u pogledu istraživanja i obučavanja u Evropi“.

Očekuje se oko 300 iz svih dijelova Evrope, a prije svega istočne i jugoistočne Evrope.

Daljne informacije oko manifestacije uključujući i rezervaciju hotela nudi  program konferencije (na engleskom) .

Downloads na temu:

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA