Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Beč ponovo broj 1 među kongresnim gradovima u svijetu

Hofburg Beč, zastave ispred kongresnog centra © WienTourismus/MAXUM

© WienTourismus/MAXUM

10. August 2010

Glavni grad Austrije odbranio je svoju vodeću poziciju u međunarodnom rangiranju kongreskih gradova. Zbog toga nije čudo, što je najznačajnija svjetska konferencija na temu HIV/AIDS sa 25.000 učesnika ove godine održana u Beču.

Već peti puta Beč zauzima u statistici International Congress and Convention Association (ICCA) visoku poziciju.U 2009 je glavni grad Austrije potvrdio svoje prvo mjesto. Tako se u Beču u 2009 godini održalo 160  međunarodnih kongresa, nakon Beča slijede Barcelona (135) i Pariz (131). Nakon njih Berlin (129), Singapur (119), Kopenhagen (103) i Stockholm (102).

Kongresi, zasjedanja firmi te motivaciona putovanja su veoma bitan dio Bečkog turizma: 12,3% svih noćenja u Beču, spadaju u ovaj vid posjeta. Prije svega izvrsna kongresna infrastruktura, visok standard usluga u ovoj oblasti, kao i raznolika kulturna ponuda grada  pridonijeli su da Beč postane Top-destinacija u održavanju međunarodnih konferencija. 

To je uspješan recept, koji iznova dovodi nove organizatore u Beč: tako se u Beču od 18.do 23. Jula 2010 pod motom  "Ljudska prava ovdje i sada" održala najznačajnija konferencija na temu HIV/AIDS. Izbor grada domaćina je odražavao centralnu ulogu Beča, kao mosta između istoka i zapada. Ukupno 25.000 učesnika iz cijelog svijeta je prisustvovalo ovoj konferenciji. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA