Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Neuroth AG: Tehnologija sluha iz Austrije omogućava pravi doživljaj okoliša

Logo © Neuroth AG

© Neuroth AG

2. Novembar 2010

Austrijsko najstarije preduzeće za slušne aparate - akustiku vrijedi kao vodeće preduzeće u inovacijama u ovoj oblasti kako na domaćem tako sve više i na međunarodnom tržištu.  

Osnovano1907 godine  Neuroth je najstarije austrijsko preduzeće u oblasti slušnih aparata-akustike. Cilj je osobe sa oštećenjima sluha ponovo integrirati u socijalni život. Neuroth se u međuvremenu razvio u moderno i inovativno preduzeće sa 620 zaposlenih. 

Od digitalizacije slušnih aparata noviteti u u tehničkom dijelu se enormno povećavaju. Stalno se trudeći o napretku i inovacijama Neuroth je jedan od osnivača  human.technology.styria , štajerskom clusteru za humanu tehnologiju, čiji je cilj efektivno umrežavanje ekonomije, nauke i politike u oblasti humanih tehnologija.

Zajedno sa međunarodno priznatim proizvođačima i ekspertima razvijaju se novi proizvodi sa visokokvalitativni proizvodi na najvišem tehnološkom nivou. Ovo preduzeće nije samo uspješno na austrijskom tržištu. Prvi koraci su uspješno napravljeni i izvan granica Austrije. U međuvremenu je Neuroth u Švajcarskoj i Lichtensteinu sa ukupno 43 a u Sloveniji sa 15 centara za sluh zastupljen. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA