Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Stipendija za učešće na Evropskom forumu Alpbach 2011

Logo © Europäisches Forum Alpbach

© Europäisches Forum Alpbach

1. April 2011

Od 18. avgusta do 3. septembra 2011. godine ponovo će se sastati 4.000 učesnika iz preko 60 nacija u  mjestu Alpbach u austrijskoj pokrajini Tirol kako bi vodili diskusiju o važećim temama današnjice - među njima biće i studenata i mladih apsolvenata visokih škola.
 I ove godine Forum Alpbach dijeliće stipendije za učešće na ovoj fascinantnoj i već tradicionalnoj manifestaciji.

U središtu  Evropskog foruma Alpbach 2011 pod naslovom "Pravda - odgovornost budućnosti" jeste težnja da se pravda ne sagledava samo kao neophodnost, već i kao etički imperativ . Intelektualni podsticaj i osobenost ovog foruma jeste spoj naučnih seminara sa diskusijama i kraćim manifestacijama o odabranim temama koje slijede u nastavku .

Želja organizatora foruma jeste da omogući što većem broju mladih da uzmu učešće na ovoj manifestaciji. Akcija dodjele stipendija opštekorisne privatne zadužbine "Evropki forum Alpbach" namijenjena je studentima i mladim apsolventima visokih škola svih studijskih smijerova koji nisu u mogućnosti da učešće pokriju sopstvenim sredstvima i koji još nisu navršili 30. godinu života.

Detaljne informacije o stipendiranju možete pronaći na sljedećem portalu:  http://www.alpbach.org/stipendien

Rok za podnošenje zahtijeva za stipendiju ističe 26. aprila 2011 (mjerodavan je datum poštanskog žiga).

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA