Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Znanje za sve - Obrazovna stručnost iz Austrije

Isječak iz knjige © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

2. August 2011

Globalno tržište obrazovne ponude je u snažnom porastu. Austrija se već izvjesno vrijeme usredsredila na izvoz obrazovanja i može se pohvaliti uspješnim nastupom.

Privreda u usponu, rastuća potreba za kvalifikovanim kadrovima u mnogim privrednim granama i doživotna potreba zaposlenih za usavršavanjem činjenice su koje podstiču rast globalnog tržišta. Kako bi koristila ogroman potencijal iz ove oblasti, Austrija radi na internacionalnom umrežavanju svojih obrazovnih institucija.

Klijentima iz čitavog svijeta na raspolaganju je širok spektar obrazovne ponude,  između ostalog iz oblasti privrede, uprave, zdravstva i medicine, umjetnosti, kulture i muzike, socijalnog, gradnje i ekologije kao i turizma.
 
U ponudi je mnoštvo obrazovnih usluga počev od obuke za proizvod preko individualno prilagođenih treninga do internacionalnih kurseva visokog obrazovanja. Obrazovne institucije Austrije - škole, institucije za usavršavanje, univerziteti, studiije i obuke kao i  e-učenje na daljinu - reagovale su na trend koji vodi do obrazovanog društva i doprinose konkurentnosti države na sve složenijim tržištima.

Mnogi, ka izvozu orijentisani ponuđači raspolažu centrima za obuku i usavršavanje u inostravnstu. Tako se visoki obrazovni standardi Austrije i dragocjeno stručno znanje prenosi u svijet. Austrijske obrazovne institucije su globalo odlično umrežene, mnoge nude e-učenje na daljinu - što je inovativno rešenje za mnoge klijente širom svijeta.

Bliže informacije o obrazovnoj ponudi Austrije i sadržinskom težištu "izvoz obrazovanja" možete pronaći u najnovijem izdanju publikacije  FRESH VIEW (biviša naziv: Austria Export):

Brošura FRESH VIEW Obrazovna ponuda Austrije,br. 146/2011

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA