Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Internacionalna kooperaciona berza za ponuđače usluga iz oblasti eGovernmenta Beč, Austrija

Zgrada Privredne komore Austrije u Beču © WKÖ

© WKÖ

17. Novembar 2011

Ponuđači usluga iz oblasti eGovernmenta iz cijelog svijeta imaju jedinstvenu priliku da u okviru internacionalne kooperacione berze 2012  prošire svoju mrežu poslovnih veza te pronađu potencijalne partnere. Manifestacija se održava 26. januara 2012 u prostorijama Privredne komore Austrije u Beču.

eGovernment vrijedi kao sinonim za modernu i efikasnu upravu. U okviru Digitalne Agende za Evropu, Evropska Unija radi na tome, da do 2015 jedan od dvoje građana i 4 od 5 preduzeća koriste usluge eGovernmenta.

Upravni procesi institucija vlasti i njene dodirne tačke ka preduzećima i građanima moraju biti optimalno usklađene kako bi osigurale nesmetanu suradnju.  Prema aktuelnom eGovernment Benchmarking izvještaju Evropske komisije u Austriji su već 100% dostupne osnovne usluge eGovernmenta. Preko 75% preduzeća koristi različite javne online-usluge, a sve više građana su elektronički klijenti. Time Austrije zauzima sam evropski vrh. Posebno velika iskustva posjeduju austrijska preduzeća prilikom izrade koncepta, implementacije i upravljanja uspješnih eGovernment-projekata. 

internacionalna eGovernment kooperaciona berza 2012 odnosi se na ponuđače usluga, korisnike te potencijalne kupce iz cijelog svijeta, koji su aktivni odnosno nude komplementarne proizvode u sljedećim oblastima : 

  • Online-generatori formulara
  • centralni registri (registar identifikacionih dokumenata, gruntovnica, registri privrednih subjekata itd.)
  • identifikacioni dokumenti (lične karte, itd.)
  • upotrebljivost i sloboda pristupa (WAI)
  • višejezični konsalting (ekspertni sistemi)
  • sigurne komunikacije i arhiviranje (npr. elektroničko dopisivanje pravosuđa)
  • eProcurement
  • eHealth i TelemedicinaInternacionalna kooperaciona berza održava se 26. januara 2012 u Privrednoj komori Austrije u Beču. Više informacija o samoj manifestaciji uključujući i registraciju, program, Online-zakazivanje termina (B2B-Meetings) sa ostaim učesnicima možete dobiti na web stranici manifestacije: www.b2match.eu/egovernment2012 .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA